Wat is een kaartlegging?

Een kaartlegging is een bepaalde vorm van helderziendheid, maar dan met behulp van kaarten. Het kaartleggen kan antwoorden geven op vragen zoals: “Waar voert mijn pad mij heen, hoe moet ik met een bepaalde situatie omgaan?”. Het kan je bovendien ook een goed inzicht in je psyche verlenen, in je angsten, maar het kan je ook kansen bieden.

Zo kun je bijvoorbeeld gewaarschuwd worden voor een bepaald persoon, transactie of situatie. Je kunt ook te weten komen of en wanneer er voor jou een nieuw of belangrijk persoon op je pad komt.
Bij het kaartleggen helpen de beelden op de kaarten de kaartlegger bij de verklaring en de interpretatie. Bij het interpreteren worden ook de omliggende kaarten betrokken die de basisbetekenis van de kaarten beïnvloeden. De bekendste tarotkaarten zijn de Rider-Waite-Tarot en de Lenormandkaarten.

De bedoeling van het kaartleggen is om raad te geven De beslissingen daarin moet je natuurlijk altijd zelf nemen.

Hieronder gaan we iets verder in op Lenormandkaarten.

Wat zijn Lenormandkaarten?

De Lenormandkaarten danken hun naam aan Madame Marie Anne Lenormand, een beroemd kaartlezeres in Frankrijk. Zij wordt op 27 mei 1772 in in Frankrijk geboren. Op haar 21e vertrekt zij naar Parijs, waar zij gaat werken in een lingeriezaak. Daar ontmoet zij een zekere Madame Gilbert die als kaartlegster een grote reputatie heeft. Zij leert door deze vrouw de kunst van het kaartleggen. Zij beginnen salen een ‘salon’ waar kaarten gelegd werden.

In deze salon lees Madame Lenormand de kaarten voor aan belangrijke personen zoals: Lodewijk XVIII, Napoleon en Josephine de Beauharnais; de latere echtgenote van Napoleon.
Na de val van Napoleon reist Madame Lenormand naar Belgie, omdat kaartleggen en waarzeggen verboden wordt. Wanneer het verbod wordt opgeheven, keert zij weer terug en zet haar praktijk weer voort, tot zij op 72-jarige leeftijd overlijdt.

Madame Lenormand is een zeer opvallende persoonlijkheid geweest. Met haar nalatenschap van kaarten is zij in deze tijd nog steeds een bekende persoonlijkheid.

In de loop der tijd zijn de Lenormandkaarten langzaam veranderd. Vandaag de dag worden deze kaarten in de handel gebracht met aangepaste verstaanbare, moderne symbolen.

Lenormandkaarten zijn absoluut geen speelkaarten, maar worden gebruikt voor het verkrijgen van inzicht in jezelf en je situatie. Je kunt ze vergelijken met Tarotkaarten, want er komen archetypische symbolen op voor, net als bij de Tarotkaarten.

De afbeelding van de kaarten bepaalt de betekenissen, welke weer wordt gelezen in samenhang met de omringende kaarten. Ook het versje geeft vaak een summiere verwijzing naar de kaartbetekenis en naar de invloed van de andere kaarten.

Bron: Astro Support – https://astrosupport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *